43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

Gumiabroncs karbantartás

Minden vezetés alkalmával a legfontosabb a biztonság, amelyet a megfelelően kiválasztott gumiabroncs garantál. Idővel minden gumiabroncs elkopik, azonban fontos tudni, hogy a megfelelő használattal az élettartamuk növelhető. Amennyiben rendszeresen karbantartja autóját és az időjárási körülményeknek megfelelő vezetési stílust választ, gumiabroncsa tovább kísérheti el Önt utazásaira.

 

Hogyan segíthet a First Stop gumiabroncsai karbantartásában?

Gumiabroncsok felszerelése

 

Javasoljuk, hogy gumiabroncsa professzionális felszereléshez látogasson el egy First Stop szervizbe. Fontos, hogy bízza szakemberekre, hiszen nagy veszélyekkel jár a nem megfelelő kivitelezés: az abroncsok nemcsak gyorsabban kopnak, de a gépjármű kezelhetősége és biztonsága is romlik, továbbá a karbantartás költségei is emelkednek.

Gumiabroncsok felszerelése
GUMIABRONCSOK ÁTFORGATÁSA

 

Gumiabroncsok átforgatása

 

 

A gumiabroncsok egyenletes kopása érdekében javasolt 10.000 - 15.000 kilométerenként felcserélni őket a két tengely között még akkor is, ha nincs rajtuk látható kopás. A gumiabroncsok bármilyen típusú gépjárművön felcserélhetők függetlenül attól, hogy első vagy hátsókerék meghajtásúak, feltéve, hogy a két tengely azonos méretű.

 

Négykerék meghajtású gépjárművek esetén a legjobb megoldás a gumiabroncsok átlós cseréje. Amennyiben a gumiabroncsok rendelkeznek forgási iránnyal, az elülső gumiabroncsot mindig hátra szükséges szerelni.

 

 

A kerék és a gumiabroncs centrírozása

 

 

A túlzott vibráció a gumiabroncsok egyenetlen kopását eredményezheti, amely könnyen megakadályozható. A First Stop szervizekben szakembereink centrírozzák a kerekeket, amikor a gumiabroncsokat cserélik.

 

 A kerék és a gumiabroncs centrírozása
 Gumiabroncs javítás

 

Gumiabroncs javítás

 

 

Fontos szem előtt tartani, hogy a meghibásodott gumiabroncs nem feltétlenül rendelkezik látható külső sérülésekkel, azonban előfordulhat, hogy olyan belső szerkezeti sérüléseket szenvedett, amelyek komolyan befolyásolják használatának biztonságosságát.

 

A First Stop szervizekben szakembereink a legbiztonságosabb megoldást nyújtják és amennyiben szükséges, lecserélik a gumiabroncsot.

 

Mit tegyek?

 

Válassza ki a gépjárművéhez megfelelő gumiabroncs típust, amely fel van tüntetve a vezető oldali ajtó belsejében, az üzemanyag betöltő fedélen, vagy a gépjármű műszaki kézikönyvében.

 

Fontos ismerni az ideális méretet, terhelésindexet, sebességindexet és nyomásigényt.

 

Forduljon bizalommal a First Stop szakemberekhez, akik szakszerű tanácsot nyújtanak az ügyfeleknek, annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb gumiabroncsot válasszák.

Gumiabroncs karbantartás
tippeket abroncsok

 

5 tipp, hogy a legtöbbet tudja kihozni gumiabroncsaiból

 

 

Hogyan biztosíthatjuk a gumiabroncsok hosszú élettartamát? Bemutatjuk a legfontosabb szempontokat.

 

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

Vous voulez en voir plus ? Szeretne többet megtudni? Vissza az összes gumiabroncs tipphez