GUMIABRONCSOK ÁTFORGATÁSA

Gondolja, hogy létezik olyan gumiabroncs, amely örök életű? Sajnos ez ebben a pillanatban még csak egy utópisztikus álom, így előbb vagy utóbb cserélni szükséges őket. A First Stopnál mi azon dolgozunk, hogy ez a csere minél később legyen esedékes.

A First Stop szervizekben igényelheti a gumiabroncsok átforgatását, amely az abroncsok tengelyek közötti forgatását jelenti. A módszer alkalmazásával növelhető az élettartam és megelőzhető az idő előtti kopás.

Bármilyen, első- vagy hátsókerék meghajtású gépjárművön elvégezhető. Négykerék meghajtású gépjárművek esetén a legjobb megoldás a gumiabroncsok átlós cseréje.

Amennyiben a gumiabroncsok rendelkeznek forgási iránnyal, az elülső gumiabroncsot mindig hátra szükséges szerelni. 

GUMIABRONCSOK ÁTFORGATÁSA ÉS CSERÉJE

Előfordulhat, hogy új gumiabroncsot vásárol, azonban vásárláskor csak két gumiabroncsot szükséges cserélnie. A megfelelő stabilitás és tapadás biztosítása érdekében a mélyebb mintázattal rendelkező újakat a szervizben a szakemberek a hátsó tengelyre szerelik, és a régi abroncsokat az elsőre. Miután felcserélték a gumiabroncsokat, ellenőrzik az adott tengelyhez megfelelő nyomásukat és ha az autó rendelkezik nyomásfigyelő rendszerrel, akkor elvégzik a szükséges beállításokat. 

MIKOR ÉRDEMES AZ AUTÓM GUMIABRONCSAIT ÁTFORGATNI?

Javasoljuk a gumiabroncsok körülbelül 10.000 kilométerenkénti átforgatását, még akkor is, ha nincs rajtuk látható kopás.

Amennyiben nagy sebességgel közlekedik, esetleg nehéz rakományt szállít, javasolt előbb átforgatni a gumiabroncsokat, mielőtt még azok túlzott terhelésnek lennének kitéve.

MIÉRT ÉRDEMES AZ AUTÓ GUMIABRONCSAIT ÁTFORGATNI?

  • Alkalmazásával elkerülhető a mintázat egyenetlen kopása
  • Maximalizálja a gumiabroncs élettartamát
  • Egyenletes tapadást biztosít a tengelyeken
  • Hozzájárul a biztonságos vezetéshez

HA AZ ELSŐ TENGELYEN LÉVŐ GUMIABRONCSOK MÉRETE ELTÉR A HÁTSÓ TENGELYEN LÉVŐKÉTŐL, ÁTFORGATHATÓK A GUMIABRONCSOK?

Soha - csak az azonos méretű gumiabroncsok cserélhetők a tengelyek között.

MAGAM IS ÁTFORGATHATOM A GUMIABRONCSOKAT?

Javasoljuk, hogy látogasson el egy First Stop szervizbe, és bízza ezt szakembereinkre.

A gumiabroncsok átforgatása után szükséges lehet a kerekek centrírozása és a gumiabroncsoknak a tengelyeknek megfelelő nyomásának beállítása. Mindezekkel biztosított az abroncsok hosszú élettartama és az Ön biztonsága.