43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

Fékbetétek

Fékek

 

Minden vezető rémálma, hogy egy olyan veszélyes helyzetben találják magukat, ahol nem működnek a fékek. Az élet sajnos nem egy film, ahol elképzelhető lenne, hogy mozgó autókból ugorjunk ki, vagy kerülgessünk akadályokat, mindaddig amíg az autó le nem lassul. A filmekben úgy szállnánk ki belőle, mintha mi sem történt volna, de a való életben a helyzet ennél bonyolultabb és egyértelmű, hogy a fékek alapvető tényezők a vezetésbiztonság tekintetében.

 

 A fékrendszer a fékbetétekből, féktárcsákból, a fékfolyadékból és fékcsövekből áll. Ennek a rendszernek az állapotát nagy mértékben befolyásolja a vezetési stílus: hamarabb elhasználódik, ha hirtelen fékez, mintha finoman, nyugodtan vezetne.

 

 

Mikor érdemes ellenőriztetni a fékbetéteket és a fékeket?

 

Ha szokatlan viselkedést tapasztal: a kormánykerék vibrál, amikor a fékpedálra lép, a fékpedált a szokásosnál nehezebb lenyomni vagy beesik, ilyen esetekben látogasson el First Stop szervizbe. Akkor is, ha a fékek késlekedve reagálnak, vagy az autó teljes megállításához hosszabb fékútra van szükség.

 

Ha a fékek vagy az ABS figyelmeztető fénye kigyullad a műszerfalon, ellenőrizze a gépjármű kézikönyvében, hogy mit jelent ez a jelzés.  Ha nem biztos benne, látogasson el egy First Stop szervizbe.

 

Általában évente egyszer vagy 10 000 kilométerenként érdemes ellenőriztetni, mivel a féktárcsák, fékdobok, féknyergek és fékbetétek folyamatosan kopnak és elhasználódnak. A fékfolyadék szintet is ellenőriznikell, valamint a rendszert szivárgás tekintetében.

 

 

Miért érdemes az autó fékjeit átvizsgáltatni?

 

  • A hatékony fékezés biztosítása érdekében
 
  • A gépjármű-biztonság alapvető biztonsági tényezője
 
  • Az alkatrészek folyamatosan kopnak és elhasználódnak
 
  • A biztonságos és kényelmes vezetés biztosítása érdekében

 

 

Mikor érdemes lecserélni a fékfolyadékot?

 

A fékfolyadékot minden alkalommal cserélni kell, amikor fékbetéteket cserél, amikor féktárcsát és fékbetéteket cserél, vagy 2 évente, illetve ha a fékfolyadék forráspontja 165ºC alatti (DOT 4).

 

 

A fékfolyadék utántölthető?

 

A fékfolyadékot sohasem szabad utántölteni, mivel a jellemzői megváltoznak, ha az új keveredik a régivel. Számos gépjármű a fékfolyadék szintjének mérésével ellenőrzi a fékbetétek vagy féktárcsák kopását, ezért ha azt utántöltik, a gépjármű rendszere nem jelzi a kopást.

 

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

 

 

Ajánlatra van szüksége?

 

Személyre szabott árajánlat néhány kattintással.