43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

Futómű beállítás

Futóműállítás

 

A kormánymű és a futómű párhuzamosságának beállítása alapvető fontosságú a biztonságos és kényelmes vezetés tekintetében. Ez azt jelenti, hogy a kerekek párhuzamosak legyenek a két tengelyen és a tengelyek is párhuzamosak legyenek egymással, illetve a kerekek szögei megfelelően legyenek beállítva, a gyártó előírásainak megfelelően.

 

Mikor érdemes beállítatni a kormányművet?

 

Normál körülmények között évente egyszer vagy 15.000 kilométerenként érdemes a kisebb ütések vagy nagyobb kátyúk okozta eltéréseket kijavítani. Amikor új gumiabroncsokat szerel fel vagy átforgattatja a gumiabroncsokat - felcserélteti az elülső és a hátsó gumiabroncsokat - elengedhetetlen a kormánymű beállítása.

 

Ellenőriztetni kell a kerekek párhuzamos futását akkor is, amikor a felfüggesztés vagy a kormánymű bármely alkatrészét cserélteti, vagy ha kerekei ütést kaptak.

 

Amennyiben azt tapasztalja, hogy az autó nem reagál a kormánymozdulatokra megfelelően, nehézzé válik a kormányzás vagy félrehúz, illetve ha a gumiabroncs egyik oldalán jelentősebb kopást észlel, térjen be hozzánk, és elvégezzük a szükséges beállításokat.

 

Miért érdemes beállítani az autóm kormányművét?

 

  • Gondoskodik, hogy az autó kormányműve tökéletes állapotban legyen
  • Biztosítja az egyenletes kopást, így a gumiabroncsok megfelelően tapadnak az útfelületre
  • Jelentősen növeli a gumiabroncsok élettartamát
  • Biztonságosabb, kényelmesebb vezetést nyújt

 

Ugyanazt jelenti, mint a centrírozás?

 

Nem, nem ugyanazt jelenti. A szolgáltatás a kerekek beállítása a két tengelyen, és a kerekek szögének beállítása oly módon, hogy azok ne húzzanak félre, valamint biztosítsák a vezetési kényelmet, illetve a gumiabroncsok megfelelő tapadását, és a gépjármű biztonságát.

 

A centrírozás egy olyan folyamat, amelynek során a kerekeket kiegyensúlyozzák a vibráció megszüntetése érdekében függetlenül a sebességtől és a vezetési stílustól.

 

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

 

 

Ajánlatra van szüksége?

 

Személyre szabott árajánlat néhány kattintással.