43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

A megfelelő gumiabroncs

 

Milyen típusú gépjárművem van?

 

Mivel minden gépjármű modell eltérő, így a legmegfelelőbb gumiabroncsot a szervizben határozzák meg. Kiválasztása függ a terheléstől, a maximális sebességtől, a vezetési stílustól, az út-, valamint időjárás jellemzőitől. Javasoljuk, hogy mindig törekedjen a helyes gumiabroncsméret, valamint terhelési és sebességindex kiválasztására. A gumiabroncsok külső oldalfalán mindig megtalálja a felsorolt jellemzőket. Cikkünk további részéből megtudhatja, hogy mikre érdemes odafigyelnie a gumiabroncs kiválasztásakor.

 

Sportos vezető vagyok, melyik gumiabroncsot válasszam?

Ha imádja a sportos vezetést, javasoljuk, hogy olyan gumiabroncsra essen a választása, amely a jármű dinamikus mozgására van tervezve, így magas sebesség esetén is teljes stabilitást nyújt.

 

Kérdés esetén forduljon a First Stop Szervizekhez bizalommal.

 

Találja meg First Stop szervizét

Milyen típusú gépjárművem van?
Útmutatás a városi vezetéshez

Útmutatás a városi vezetéshez

 

Általánosságban elmondható, hogy az üzemanyag-fogyasztás növekszik a városi autózás során.

 

Ugyanakkor pénzt spórolhat vele, ha alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokat választ, hiszen ekkor csökken az energiaveszteség. Becslések szerint így az üzemanyag hatékonyság akár 5-15 %-kal is javulhat. Fontos, hogy a gyakori gyorsítások és fékezések miatt tartósabb gumiabroncsokra lesz szüksége.

 

Javasoljuk, hogy mindig győződjön meg róla, hogy a gumiabroncsok megfelelő féktávolságot biztosítanak, annak érdekében, hogy megbirkózzanak a városi környezet összes kihívásával (kerékpárosok, gyalogosok, forgalmi jelzőlámpák stb.).

Vezetés autópályán

 

Ha gyakran vezet autópályán vagy autóúton, akkor a vezetési sebessége meghaladja a városi vezetés során megszokottat.

Az ilyen típusú vezetéshez olyan gumiabroncsot szükséges választania, amely bármilyen időjárási körülmény között garantálja utasai biztonságát.

 

A hosszú utazások előtt mindig érdemes ellenőriznie a profilmélység és nyomás megfelelőségét. Mindezek segítségével gumiabroncsa biztosítja Ön számára a maximális kényelmet, valamint alacsony zajszintet.

Vezetés autópályán
Vezetés terepen

Vezetés terepen

 

Azoknak a járműveknek (SUV), amelyeket vegyesen használják közúton és terepen, speciális gumiabroncsokra van szükségük.

 

Jellemzőjük, hogy képesek egyszerre garantálni a jó teljesítményt száraz és nedves úton egyaránt, ellenállóak az útfelületek okozta ütésekkel szemben és kiváló tapadást biztosítanak mindkét felületen.

Gumiabroncsok különböző évszakokhoz - vagy akár minden évszakhoz

 

Választhat Téli vagy Nyári típusú gumiabroncsot vagy ezek kombinációját képviselő Négyévszakos változatot.

A Nyári gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy a meleg, nyári hónapokban teljesítsenek a legoptimálisabban. Sajátos futófelület-mintával készülnek az optimális teljesítmény érdekében. Kiválóan alkalmazhatóak mind száraz, mind pedig nedves úton, abban az esetben, ha a levegő hőmérséklete + 7 ° C felett van.

 

A Téli gumiabroncsok nagyon hasonlítanak a nyáriakhoz, azonban van különbség, hiszen kifejezetten úgy lettek kifejlesztve, hogy téli körülmények között optimalizálják a vezetési teljesítményt. Szeretnénk kiemelni, hogy általános tévhit, hogy ezek a típusú gumiabroncsok csak hóban történő vezetésre szolgálnak. A téli gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy + 7 ° C alatti időjárási körülmények között teljesítsenek a legoptimálisabban, így nedves és fagyos körülmények között is kiváló tapadást biztosítanak.

 

 Négyévszakos gumiabroncsokat kevésbé szélsőséges éghajlatra tervezték, használata olyan időjárás esetén ajánlott, amikor a tél viszonylag enyhe, jellemzően csapadékos és nem számottevő a havazás.  A nevéből adódóan tavasszal, nyáron, ősszel és télen is használhatóak.

Gumiabroncsok különböző évszakokhoz - vagy akár minden évszakhoz
egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

Vous voulez en voir plus ? Szeretne többet megtudni? Vissza az összes gumiabroncs tipphez