43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

1. Fújja fel!

 

Az abroncsnyomás fontos a gumiabroncs hosszú élettartama szempontjából. Ahhoz, hogy az abroncsok hatékonyan működjenek és az előirányzott teljesítményt nyújtsák, megfelelő belső nyomásra van szükségük. A túl keményre és a túl puhára fújt abroncsok egyaránt okozhatnak gyorsabb elhasználódást, továbbá kedvezőtlen hatással lehetnek a jármű viselkedésére és az üzemanyag-fogyasztásra. Használjon nyomásmérőt, és győződjön meg róla, hogy az abroncsok megfelelően vannak felfújva! Ellenőrizze az abroncsnyomást havonta és hosszú utak előtt, vagy amikor plusz terhet szállít!

 

A jármű gyártójának az abroncsnyomásra vonatkozó ajánlásai a vezetőoldali ajtóra vagy ajtókeretre ragasztott címkén, vagy a jármű kezelési kézikönyvében találhatóak. Ne feledje, hogy az abroncsnyomást akkor kell ellenőrizni, amikor az abroncsok „hidegek”, vagyis amikor az autót már három órája nem vezették vagy egy mérföldnél kevesebbet mentek vele közepes sebességgel.

2. Tartsa fenn a helyes futómű beállítást!

 

Amennyiben autójának kerekei nem megfelelően vannak beállítva, az abroncsok egyenetlenül fognak kopni, ami korai cserét tehet szükségessé. Ezenkívül, ha egy autó kerekei rosszul vannak beállítva, az egyéb mechanikai problémákat is jelezhet, amelyek kihatással lehetnek az abroncsok teljesítményére. A legjobb eredmények elérése érdekében válasszon olyan szervizt, ahol pontos, számítógéppel segített gépeket használnak, és kérjen nyomtatott dokumentumot a beállítási szögekről, hogy azt a szerviznyilvántartásában tarthassa.

egy kanyargós út az erdő közepén

3. Rendszeresen cserélje fel a kerekeket!

 

Autója kerekeire különböző erők hatnak, attól függően, hogy hová vannak felszerelve a járműre, ami a futófelület egyenetlen kopását eredményezheti. Az abroncsok rendszeres felcserélése (a járműgyártó ajánlása szerint vagy 10 000 km-enként) elősegíti a futófelület egyenletes kopását, és hozzájárul ahhoz, hogy az abroncs teljesítménye a tervezettnek megfelelő legyen.

 

 

4. Ellenőrizze a kiegyensúlyozást!

 

A rosszul kiegyensúlyozott abroncsok és kerekek nem csak idegesítő rezgést okoznak. A futófelület egyenetlen kopásának eredménye lehet az is, hogy kényelmetlenebbé válik a vezetés, és az abroncsot korábban kell lecserélni. Egy elektronikus kerékcentrírozóval felszerelt szerviz segíteni tud az ilyen problémák megoldásában.

 

 

5. Haladjon alacsonyabb gördülési ellenállással!

 

A gördülési ellenállás az az energiamennyiség, amely az abroncsok egyenes irányú és egyenletes tempójú mozgásban tartásához szükséges. Ez hatással van az autó üzemanyag-felhasználásának hatékonyságára, az üzemanyag-megtakarítás pedig nyilvánvalóan jó módja annak, hogy pénz maradjon a zsebünkben. Az olyan alacsony gördülési ellenállású abroncsok, mint például az Bridgestone Ecopia, az abroncsok élettartama alatt akár 400 euróval is csökkentheti az üzemanyagköltséget, és az nem elhanyagolható összeg.

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

Vous voulez en voir plus ? Szeretne többet megtudni? Vissza az összes gumiabroncs tipphez