Gumiabroncs karbantartás

Minden vezetés alkalmával a legfontosabb a biztonság, amelyet a megfelelően kiválasztott gumiabroncs garantál. Idővel minden gumiabroncs elkopik, azonban fontos tudni, hogy a megfelelő használattal az élettartamuk növelhető. Amennyiben rendszeresen karbantartja autóját és az időjárási körülményeknek megfelelő vezetési stílust választ, gumiabroncsa tovább kísérheti el Önt utazásaira.

Hogyan segíthet a First Stop gumiabroncsai karbantartásában?

Gumiabroncsok felszerelése

Gumiabroncsok felszerelése

Javasoljuk, hogy gumiabroncsa professzionális felszereléshez látogasson el egy First Stop szervizbe. Fontos, hogy bízza szakemberekre, hiszen nagy veszélyekkel jár a nem megfelelő kivitelezés: az abroncsok nemcsak gyorsabban kopnak, de a gépjármű kezelhetősége és biztonsága is romlik, továbbá a karbantartás költségei is emelkednek.

Gumiabroncsok átforgatása

A gumiabroncsok egyenletes kopása érdekében javasolt 10.000 - 15.000 kilométerenként felcserélni őket a két tengely között még akkor is, ha nincs rajtuk látható kopás. A gumiabroncsok bármilyen típusú gépjárművön felcserélhetők függetlenül attól, hogy első vagy hátsókerék meghajtásúak, feltéve, hogy a két tengely azonos méretű.

Négykerék meghajtású gépjárművek esetén a legjobb megoldás a gumiabroncsok átlós cseréje. Amennyiben a gumiabroncsok rendelkeznek forgási iránnyal, az elülső gumiabroncsot mindig hátra szükséges szerelni. 

A kerék és a gumiabroncs centrírozása

A túlzott vibráció a gumiabroncsok egyenetlen kopását eredményezheti, amely könnyen megakadályozható. A First Stop szervizekben szakembereink centrírozzák a kerekeket, amikor a gumiabroncsokat cserélik.

Gumiabroncs javítás

Fontos szem előtt tartani, hogy a meghibásodott gumiabroncs nem feltétlenül rendelkezik látható külső sérülésekkel, azonban előfordulhat, hogy olyan belső szerkezeti sérüléseket szenvedett, amelyek komolyan befolyásolják használatának biztonságosságát.

A First Stop szervizekben szakembereink a legbiztonságosabb megoldást nyújtják és amennyiben szükséges, lecserélik a gumiabroncsot.

Mit tegyek?

Mit tegyek?

Válassza ki a gépjárművéhez megfelelő gumiabroncs típust, amely fel van tüntetve a vezető oldali ajtó belsejében, az üzemanyag betöltő fedélen, vagy a gépjármű műszaki kézikönyvében.

Fontos ismerni az ideális méretet, terhelésindexet, sebességindexet és nyomásigényt.

Forduljon bizalommal a First Stop szakemberekhez, akik szakszerű tanácsot nyújtanak az ügyfeleknek, annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb gumiabroncsot válasszák.

5 tipp, hogy a legtöbbet tudja kihozni gumiabroncsaiból

Hogyan biztosíthatjuk a gumiabroncsok hosszú élettartamát? Bemutatjuk a legfontosabb szempontokat.