GUMIABRONCSOK MINDEN ÉVSZAKHOZ

Gumiabroncsok minden évszakhoz -2

Miért van téli és nyári gumi?

 

A nyári és a téli gumiabroncs közötti fő különbség a hőmérséklettel kapcsolatos, mivel ez nagyban befolyásolja a gumiabroncs tapadását az útfelülethez.

A normál nyári gumiabroncsok megkeményednek, amikor a hőmérséklet + 7 C ° alá csökken. A téli gumik egy magas szilícium-dioxid-tartalmú gumianyagot tartalmaznak, továbbá olyan futófelület-mintázattal rendelkeznek, amely alacsony hőmérsékleten (+ 7 °C alatt) rugalmas marad. Mindezzel jobb fékezési és kezelési teljesítményt nyújtanak havon és jégen, valamint minden hideg körülmények közötti nedves úton.

A négyévszakos gumikat úgy tervezték, hogy maximalizálják a teljesítményt mind
+ 7 C ° alatti és feletti hőmérséklet esetén is. Így havas, jeges és nedves úton vagy nyári körülmények között is biztonságosan vezethet.

 

Ismerje meg gumiabroncsaink széles választékát!

Gumiabroncsok minden évszakhoz -3

Miért érdemes téli gumiabroncsokra váltani?

Amikor a hőmérséklet + 7 º C alá csökken, a nyári gumiabroncs teljesítménye és előnyös jellemzői gyors ütemben csökkennek.

Gumiabroncsok minden évszakhoz -4

A téli gumiabroncsok biztonságosabbak?

Használatuk elengedhetetlen hideg és jeges utakon, továbbá kiemelhető, hogy jobban teljesítenek esős körülmények között, ezzel csökkentve a vízfelfutás esélyét. Speciális, mélyebb profilkialakításukkal hatékonyan vezetik el a vizet az útfelületről. Hóban jobb tapadási tulajdonsággal rendelkeznek, mint a nyári gumik.

Biztonság kérdése: amikor a hőmérséklet 0 C ° alá csökken, a balesetek esélye meghatszorozódik. Mindössze két év alatt a német téli gumiabroncs használatra vonatkozó törvények hatására a csúszós utakon történ balesetek száma megfeleződött.

Gumiabroncsok minden évszakhoz -5

Mik azok a lamellák a téli gumikon?

A téli gumiabroncsok speciális lamellákkal rendelkeznek, amelyek az alábbiakat biztosítják:

  • Megcsúszás gátlás: jobban kapaszkodnak az útfelülethez
  • Jobb tapadás: összetevőjük egyenletes és rugalmas marad, még nagy hidegben is
  • Jobb víz és hó elvezetés: a profil mintázatnak és kialakításnak köszönhetően

Gumiabroncsok minden évszakhoz -6

Nem drágább a téli és a nyári gumiabroncsok váltott használata?

befektetés, mert - bár a téli gumiabroncsok körülbelül 10% -kal drágábbak - ez a többletköltség megtérül azáltal, hogy évente körülbelül hat hónapig nem használjuk a nyári gumikat, így azok hosszabb ideig tartanak.

Hol tárolhatom a gumiabroncsaimat?

Ha nem szeretne értékes tárhelyet elhasználni otthon, foglalhat helyet a First Stop Gumiabroncs Hotel szolgáltatással. Félévente a First Stop szakemberei lecserélik a gumiabroncsait és tárolják a többit.

 

Autója téli tárolására érdemes kiemelt figyelmet fordítania. Íme néhány tanács, mikre érdemes figyelni: 

Gumiabroncsok minden évszakhoz -8

Mik azok a négyévszakos gumiabroncsok?

A négyévszakos gumiabroncsok olyan profillal rendelkeznek, amelyek egész évben használhatóak. Kialakításuk jobban hasonlít a gyári gumiabroncsokéra, a kedvezőtlen időjárási viszonyokra nem annyira alkalmasak, mint a téli változatuk. Ez azt jelenti, hogy kevésbé hatékonyak és kevésbé biztonságosak, amikor a hőmérséklet csökken, illetve havas vagy jeges utakon. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy négyévszakos gumiabroncsot vásárol, gondoskodnia kell arról, hogy azok mindig optimális állapotban legyenek.

Gumiabroncsok minden évszakhoz -9

A téli gumiabroncsok használata kiváltja a hólánc használatát?

Igen, ha olyan helyen van, ahol a hólánc használata kötelező, de az autója téli gumiabroncsokkal van felszerelve, nem kell felszerelnie a hóláncot.