43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

Autónk téli tárolása

Hogyan készüljünk fel?

 

A tároláshoz szükséges előkészületek természetesen eltérőek lehetnek attól függően, hogy milyen típusú autóról van szó. Van azonban néhány alapszabály, amelyet minden vezetőnek be kell tartania, ha nem akarja, hogy az autója károsodjon a téli tárolás alatt.

Téli tárolás előtt töltse fel a tankot!

 

Az első szabály a tele tank. Azokban az üres tankokban, amelyeket hosszabb ideig nem használnak, lecsapódhat a nedvesség, és ez elég gyorsan korrózióhoz vezethet. Ezért nagyon fontos, hogy teljesen feltöltsük a tankot. Önthetünk bele üzemanyag-stabilizátort is. Ez az adalék megőrzi az üzemanyag minőségét, és magába szívja az üzemanyagba esetlegesen bekerülő vizet. Jobb védelmet biztosít a tanknak.

 

Szintén célszerű minden egyéb tartályt is feltölteni az autó megfelelő működéséhez szükséges folyadékokkal. A nyári szezon után motorolajat is kell cserélni, hogy a használt olaj ne károsítsa a motort, és ne okozzon korróziót. A kabriók esetében különösen fontos a tető hidraulikus rendszerében lévő folyadék feltöltése.

Téli tárolás

Téli tárolás és nyitható tető

 

A tető olyan alkatrész, amely megfelelő előkészítést igényel téli tárolás előtt. A kabrió puha tetejét alaposan le kell tisztítani és meg kell szárítani, hogy ne penészedjen be a hűvös garázsban történő több hónapos tárolás során. Télire a tetőt be kell zárni. Időnként azonban érdemes kinyitni, hogy tavasszal is jól működjön majd. Érdemes spray-t is használni, ami meggátolja a por lerakódását a nyitható tető felületén, valamint olyan víztaszító szert is, ami védi a textiltetők anyagát.

 

Téli tárolás előtt történő viaszolás

 

Minden olyan autót, amely egész télen a garázsban fog állni, alaposan le kell mosni és beviaszolni a nyári szezon után. Így biztosak lehetünk benne, hogy a festék nem fakul ki, és minden szennyeződés könnyen és dörzsölés nélkül eltávolítható.

 

Tömítések és téli tárolás

 

A tömítésekre különös figyelmet kell fordítani – mind az ajtóknál, mind a csomagtartónál. Egy erre a célra tervezett, szilikont is tartalmazó szerrel kell őket megfelelően konzerválni, hogy ne fagyjanak rá a karosszériára. A szer alkalmazása előtt mindenképpen mossa le és alaposan szárítsa meg a tömítéseket.

 

Mi történik a gumikkal a téli tárolás során?

 

A gumikat szintén ellenőrizni kell. A megfelelő gondozással megvédhetjük őket a deformálódás ellen. Mindenekelőtt ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a guminyomás. Ezen felül, a gumik deformálódásának elkerülése érdekében érdemes időnként kissé arrébb tolni az autót, hogy a nyomáspont megváltozzon. A gumik deformálódását azonban speciális állványok használatával lehet legjobban megelőzni.

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

Vous voulez en voir plus ? Szeretne többet megtudni? Vissza az összes gumiabroncs tipphez