43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

Miért fontos cserélni a gumiabroncsokat?

A gumiabroncsok különösen fontosak, mivel biztosítják az érintkezési pontot a gépjármű és az út között. A gumiabroncsok és az útfelület közötti érintkezési felület körülbelül egy levelezőlap méretű. Ezért fontos, hogy mindig tökéletes állapotban legyenek. Az autó legfontosabb részét képezik és garantálják a kényelmes és biztonságos utazást, valamint segítenek az esetleges vészhelyzetekben is.

 

A gumiabroncsok ellenőrzéséhez, cseréjéhez bármely First Stop szervizközpontban segítséget nyújtanak Önnek.

Mi a gumiabroncsok funkciója?

 

Összefoglalva, a gumiabroncsoknak négy fő funkciójuk van:

 

1.       A gépjármű alátámasztása: a négy gumiabroncs tartja a gépjármű súlyát.

 

2.       Az útfelület egyenetlenségeinek elnyelése: a gumiabroncsokban lévő levegő            és nitrogén rugóként működik és nagy mértékben növeli a kényelmet.

 

3.       A tapadási erő és a fékerő közvetítése: gumiabroncsoknak köszönhetően                haladhat és fékezhet.

 

4.       Kormányzás: a gumiabroncsok fordulnak, amikor a kormánykerék elfordul. 

Mi a gumiabroncsok funkciója?
Miért fontos, hogy jó gumiabroncsokat használjunk?

Miért fontos, hogy jó gumiabroncsokat használjunk?

 

Mindenek felett a jó gumiabroncsok biztosítják a biztonságot és a kényelmes utazást. A gyenge minőségű gumiabroncsok csökkentik a gépjármű teljesítményét azáltal, hogy növelik a féktávolságot és a megcsúszás veszélyét. Másrészről, a nem megfelelő nyomás vagy az elkopott gumiabroncsok növelik az üzemanyag-fogyasztást, a széndioxid-kibocsátást és drámaian csökkentik a gépjárműben utazók biztonságát.

Mit tehetek, hogy megelőzzem a gumiabroncsok sérülését?

 

Rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását. A megfelelő gumiabroncs nyomást a gépjármű különböző helyein található táblák mutatják (általában az üzemanyag betöltő fedél alatt, vagy a vezető oldali ajtó oldalfalán). Ezt az ellenőrzést javasolt havonta egyszer elvégezni, és mindig akkor, amikor a gumiabroncsok hidegek. Az alacsony nyomású gumiabroncs esetén a gépjárművet nehezebb uralni, megnövekszik a féktávolság és a gumiabroncsok gyorsabban elhasználódnak. A túl nagy nyomású gumiabroncsok is veszélyesek: csökkentik a tapadást, a fékezés kevésbé stabil, nehezebben uralható a gépjármű, amely veszélyes helyzeteket okozhat. Tudjon meg még többet a gumiabroncs nyomásról:

 

  • Rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsok állapotát. Ha sérülésre utaló jelet vagy hasadást talált, érdemes a lehető legrövidebb időn belül ellátogatni egy First Stop szervizműhelybe.
  • Ha a gumiabroncsot ütés éri, mindig érdemes ellátogatni egy First Stop szervizbe, ahol belső sérülések tekintetében is ellenőrizhetik.
  • Ellenőrizze rendszeresen a profilmélységet. Normál gumiabroncsok esetén a minimális megengedett mélység 1,6 mm. Ugyanakkor javasolt a gumiabroncsokat lecserélni, amikor a mélység 3 mm alatti (vagy téli gumik esetén 4 mm).
  • Ha szokatlan zajt hall vagy az autó rázkódik, ellenőrizni kell a gumiabroncsok kiegyensúlyozottságát és a kormánymű beállítását. 
    Ezeket egyébként érdemes 15.000 kilométerenként ellenőrizni.
Mit tehetek, hogy megelőzzem a gumiabroncsok sérülését?
egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

Vous voulez en voir plus ? Szeretne többet megtudni? Vissza az összes gumiabroncs tipphez