43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

TPMS: Gumiabroncsnyomás

Mivel az autója nem rendelkezik fedélzeti számítógéppel, amely mindenről értesítést küld, így előfordulhat, hogy ön elfeledkezik arról, hogy kézzel ellenőriznie a gumiabroncsok nyomását. Azonban van egy jó hírünk: olyan megoldást kínálunk, amely ezt megteszi ön helyett!

 

A tpms egy elektronikus eszköz, mely felügyeli az autó abroncsainak belsejében lévő légnyomást. Amikor a nyomás egy adott szint alá csökken, figyelmeztetést küld.

 

 

TPMS telepítése

 

Ha a gépjárműjének az alapfelszereltsége nem tartalmazza a TPMS-t, a First Stop szervizekben telepíthetünk egyet, amely segítségével biztonságosabban figyelemmel követheti a guminyomást vezetés közben. A rendszer hang- és fényjelzésekkel valós időben értesítést küld, ezzel minimalizálva a nyomáscsökkenés által okozott balesetek esélyét: defektek, a tapadás csökkenése, megnövekedett féktávolság. Ezzel elkerülhető a túlzott üzemanyag-fogyasztás is, illetve az, hogy a gumiabroncsok idő előtt elhasználódjanak az alacsony nyomás miatt.

 

A tpms a kerekekre szerelt érzékelőket figyeli, amelyek saját akkumulátoros tápellátással rendelkeznek, függetlenül a gépjármű akkumulátorától, és a rendszer központi monitoring egységével kommunikálnak.

 

Mikor kell szervizelni a TPMS rendszert?

 

Amikor új gumiabroncsokat szerelünk fel, átforgatjuk a gumiabroncsokat, defektet javítunk meg a TPMS rendszer be kell állítani. Cserélni kell a kerekekben lévő érzékelőket, kalibrálni kell azokat, és a központi egységen be kell állítani a nyomást az előírásoknak megfelelően. Így vezetés közben tökéletesen nyugodt lehet.

 

 

Miért érdemes TPMS-t telepíteni?

 

  • Folyamatosan ellenőrzi a gumiabroncs-nyomást
  • Csökkenti a túlzott üzemanyag-fogyasztást
  • Elősegíti a „zöldebb” vezetést
  • Növeli a vezetés biztonságát

 

 

Ha pótkereket szerelünk fel, mi történik a TPMS-sel?

 

Amikor pótkereket szerelünk fel, a TPMS érzékelőt csatlakoztatni kell a rendszerre annak érdekében, hogy ennek a gumiabroncsnak a nyomása is folyamatosan figyelhető legyen. Javasoljuk, hogy látogasson el egy First Stop szervizbe a TPMS megfelelő beállítása érdekében.

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

 

 

Ajánlatra van szüksége?

 

Személyre szabott árajánlat néhány kattintással.