43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

Hűtőfolyadék

Ugyanúgy, ahogy önnek is fontos optimális hőmérsékleti körülmények között vezetni, ugyanez érvényes a gépjármű motorjára is. Ezért, ha nem szeretné, hogy autója hirtelen túlmelegedjen, vagy ne induljon egy hideg, téli reggelen, szükséges időt szánnia a hűtőfolyadék (vagy a fagyálló) fontos szerepének megértésére.

 

 

Mire használatos a hűtőfolyadék?

 

A hűtőfolyadék nyeli el a motor működése közben termelődött többlet hőt annak érdekében, hogy magas hőmérsékleten is megfelelően működjön.

 

Fagyálló tulajdonságai miatt képes akadálymentesen áramolni a hűtőrendszerben anélkül, hogy megfagyna, és térfogatának megnövekedésével szétfeszítené a csöveket, amivel költséges károkat okozna és működésképtelenné tenné az autót.

 

 

Mikor kell ellenőrizni a hűtőfolyadék szintjét?

 

Az idő múlásával csökken a hűtőfolyadék hatékonysága, különös tekintettel korrózió védő mivoltára. Ezért javasolt 1 000 kilométerenként ellenőrizni, gondoskodni arról, hogy a szintje megfelelő legyen. Ezt akkor kell elvégezni, amikor a motor hideg, és a szint stabil. Nagyon könnyen látható, mivel általában feltűnő színű, narancssárga, rózsaszín vagy kék. Ha azt látja, hogy a minimális szint alatt van, előfordulhat, hogy szivárog a rendszer, ezért az autóját vigye el szervizbe, ahol ellenőrizhetik.

 

A hűtőfolyadékot kétévente vagy 20 000 kilométerenként le kell cserélni. Ekkor a hűtőrendszer teljesen leüríti a szennyeződések eltávolítása érdekében, majd újra feltöltik. A first stop szervizekben tanácsot kap arról, hogy a gépjárművéhez milyen típusú hűtőfolyadék (vagy fagyálló) a megfelelő, tekintetbe véve a gépjármű használatának módját és azt, hogy milyen hőmérsékleteknek van kitéve.

 

 

Miért érdemes ellenőrizni a hűtőfolyadék szintjét?

 

  • Segít megelőzni a motor korrózióját
  • Megakadályozza a jármű túlmelegedését
  • Meggátolja a hűtőrendszer fagyását
  • Megelőzi egyéb alkatrészek károsodását, mint a hűtő és a termosztát

 

 

A hűtőfolyadék tartályát feltölthetem vízzel?

 

Víz - vész esetén - hatékony hűtőfolyadék tud lenni. Ugyanakkor a fagyálló folyadékok olyan adalékanyagokkal rendelkeznek, amelyek jelentősen növelik a hatékonyságukat.

 

 

Keverhetek két különböző típusú hűtőfolyadékot (fagyállót)?

 

A first stop nem javasolja a keverésüket, mivel azzal elveszítik kedvező tulajdonságukat.

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

 

 

Ajánlatra van szüksége?

 

Személyre szabott árajánlat néhány kattintással.