43+ szakértői központ, több, mint 1800 szerviz Európában

27 év tapasztalat az abroncs- és autószerviz terén

4.5 átlag Google értékelés több, mint 128.560 értékelés

Akkumulátor

Az akkumulátor a gépjármű szíve. És ugyanúgy, ahogy ön sem, az autója sem képes szív nélkül élni. Az akkumulátor élteti az autó többi alkatrészét és gondoskodik azokról: elektromos áramot tárol, eloszt és elnyeli a magas feszültséget a károk megelőzése érdekében. Ellátja a motort az indításhoz szükséges árammal és gondoskodik a biztonságos, kellemes utazásról.

 

 

Hogyan gondoskodjak az autóm akkumulátoráról?

 

Az alacsony elektrolit szint és a töltő áramkör meghibásodása az akkumulátor működésképtelenné válásának leggyakoribb okai. Ezért fontos a szervizelés elvégzése, így elkerülhető az túl gyakori akkumulátor csere.

 

Ne feledje, hogy az akkumulátorok érzékenyek a szélsőséges hőmérsékletekre, ezért hőhullámok és erős fagyok esetén speciális gondoskodást igényelnek.  Télen nagyobb a valószínűsége annak, hogy az akkumulátor lemerül vagy károsodik. Miért van ez? A motornak nagyobb áramra van szükséges az indításhoz, a berendezések pedig gyakrabban használják az akkumulátort: ködlámpa, világítás, fűtés stb.

 

Fontos tanács: lehetőleg ne gyakori rövid utakra használja az autóját, mivel az akkumulátor újratöltése csak 30 - 35 kilométer megtétele után indul el. Nagyon fontos, hogy mielőtt kiszáll az autójából, kapcsolja le a lámpákat és a rádiót, mert ha nem, kellemetlen meglepetés érheti: autója nem indul, mivel az akkumulátor lemerült.

 

 

Mikor kell cserélni az akkumulátort?

 

Általában az akkumulátort négyévente kell cserélni. Az akkumulátorok teljesítménye az idő múlásával csökken. Az autó használatától függően maximum 6 évig bírhatják.

 

Ha az autója nem indul, vagy a motorja éppen csak beindul, az egyértelmű jele annak, hogy ideje lecserélni az akkumulátort. Ha a gépjármű érzékeli a problémát, egy piros jelzőfény jelenik meg a műszerfalon.

 

Ha az akkumulátora rossz állapotban van, az érintheti az olyan elektromos berendezéseket is, mint a központi zár vagy a fűtés. Az akkumulátor meghibásodását elektromos hiba is okozhatja. Ha ez történik, a lehető leghamarabb forduljon first stop specialistához.

 

 

Miért kell cserélni az akkumulátort?

 

  • Lemerült akkumulátorral az autó nem indul
  • Az autó legtöbb alkatrésze az akkumulátorról működik
  • Az elektromos alkatrészek károsodásának elkerülése érdekében: központi zár, légkondicionáló, fények, rádió stb.
  • Érzékeny a szélsőséges hőmérsékletekre

 

 

Gyik

 

Start-stop technológiával rendelkező autóm van, speciális akkumulátort kell vennem?

 

Igen, az ilyen technológiával ellátott autók speciális akkumulátorral rendelkeznek, amelyek gyakran újratölthetők.

 

Lemerült az akkumulátorom, mit tegyek?

 

Két dologra van szükség az autó elindításához: segítség egy másik gépjárműtől és egy csipeszekkel ellátott kábel. Tartsa szem előtt, hogy a másik autó akkumulátorának hasonló feszültséggel kell rendelkeznie, mint a sajátjának, és az akkumulátor negatív pólusát a fekete csipesszel, míg a pozitívat a piros csipesszel csatlakoztassa. Miután beindította az autót, vezessen több kilométer annak érdekében, hogy az akkumulátor töltése elinduljon.

 

A legjobb, ha a javításért és a megfelelő felmérésért ellátogat egy first stop specialistához.

 

Hogyan tölthető újra az autó akkumulátora?

 

Ha az autó generátora megfelelően működik, az autót több kilométert kell vezetni, amíg az akkumulátor el nem éri a minimális töltöttségi szintet (körülbelül két óra).

 

A másik lehetőség, ha ellátogat a legközelebbi first stop központba egy akkumulátor szervizért, és ha az akkumulátor nincs meghibásodva, ott feltöltik, vagy ha szükséges cserélik.

 

Mi az az elektrolit?

 

Ez egy vízzel felhígított kénsavból áll folyadék, amelyet az ólomsavas akkumulátorok tartalmaznak. A folyadékot az akkumulátor cellák tárolják és az biztosítja a megfelelő működést.

egy mosolygós férfi üzleti öltönyben, keresztbe tett karokkal

 

 

Ajánlatra van szüksége?

 

Személyre szabott árajánlat néhány kattintással.