TPMS: GUMIABRONCSNYOMÁS

Mivel az autója nem rendelkezik fedélzeti számítógéppel, amely mindenről értesítést küld, így előfordulhat, hogy Ön elfeledkezik arról, hogy kézzel ellenőriznie a gumiabroncsok nyomását. Azonban van egy jó hírünk: olyan megoldást kínálunk, amely ezt megteszi Ön helyett!

A TPMS egy elektronikus eszköz, mely felügyeli az autó abroncsainak belsejében lévő légnyomást. Amikor a nyomás egy adott szint alá csökken, figyelmeztetést küld.

TPMS TELEPÍTÉSE

Ha a gépjárműjének az alapfelszereltsége nem tartalmazza a TPMS-t, a First Stop szervizekben telepíthetünk egyet, amely segítségével biztonságosabban figyelemmel követheti a guminyomást vezetés közben. A rendszer hang- és fényjelzésekkel valós időben értesítést küld, ezzel minimalizálva a nyomáscsökkenés által okozott balesetek esélyét: defektek, a tapadás csökkenése, megnövekedett féktávolság. Ezzel elkerülhető a túlzott üzemanyag-fogyasztás is, illetve az, hogy a gumiabroncsok idő előtt elhasználódjanak az alacsony nyomás miatt.

A TPMS a kerekekre szerelt érzékelőket figyeli, amelyek saját akkumulátoros tápellátással rendelkeznek, függetlenül a gépjármű akkumulátorától, és a rendszer központi monitoring egységével kommunikálnak.

MIKOR KELL SZERVIZELNI A TPMS RENDSZERT?

Amikor új gumiabroncsokat szerelünk fel, átforgatjuk a gumiabroncsokat, defektet javítunk meg a TPMS rendszer be kell állítani. Cserélni kell a kerekekben lévő érzékelőket, kalibrálni kell azokat, és a központi egységen be kell állítani a nyomást az előírásoknak megfelelően. Így vezetés közben tökéletesen nyugodt lehet.
 

MIÉRT ÉRDEMES TPMS-T TELEPÍTENI?

  • Folyamatosan ellenőrzi a gumiabroncs-nyomást
  • Csökkenti a túlzott üzemanyag-fogyasztást
  • Elősegíti a „zöldebb” vezetést
  • Növeli a vezetés biztonságát

HA PÓTKEREKET SZERELÜNK FEL, MI TÖRTÉNIK A TPMS-SEL?

Amikor pótkereket szerelünk fel, a TPMS érzékelőt csatlakoztatni kell a rendszerre annak érdekében, hogy ennek a gumiabroncsnak a nyomása is folyamatosan figyelhető legyen. Javasoljuk, hogy látogasson el egy First Stop szervizbe a TPMS megfelelő beállítása érdekében.