LÉGKONDICIONÁLÁS

Nagyon fontos, hogy autójának légkondicionáló rendszere mindig optimális állapotban legyen - ez elsősorban kényelmi szempont, de hozzájárul a biztonságos vezetéshez is, mivel pozitívan hat a vezető reakció képességére.

MIKOR ÉRDEMES FELTÖLTENI AZ AUTÓM LÉGKONDICIONÁLÓ RENDSZERÉT?

Általában érdemes évente egy gyors ellenőrzést elvégezni, illetve egy teljes átvizsgálást kétévente, amely tartalmazza a légkondicionáló rendszer feltöltését is.

Emellett, ha bármikor szokatlan szagot érez a rendszer használatakor, vagy ha jelentősen megnövekszik az üzemanyag-fogyasztás, illetve azt tapasztalja, hogy hosszabb időbe telik az utastér lehűtése, javasoljuk, hogy vigye el autóját egy First Stop szervizközpontba.

HASZNÁLHATÓ TÉLEN AZ AUTÓ LÉGKONDICIONÁLÓ RENDSZERE?

Télen a légkondicionáló rendszert a szélvédő gyors párátlanítására érdemes használni. A rendszer rendszeres bekapcsolásával megnövelhető az élettartama is.

MIÉRT ÉRDEMES FELTÖLTENI AZ AUTÓM LÉGKONDICIONÁLÓ RENDSZERÉT?

  • Segít a vezetési élmény javításában
  • Segít megelőzni a fáradtságot és a lassabb reflexek kialakulását az utazás során
  • Csökkenti az üzemanyag-fogyasztást
  • Jó láthatóságot biztosít a kedvezőtlen időjárási körülmények között

SAJÁT BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN ÉRDEMES IGÉNYBE VENNI

LÉGKONDICIONÁLÓ CSOMAG**

A rendszer különféle pontjainak ellenőrzése, a légkondicionáló feltöltése fertőtlenítése és baktérium mentesítése

LÉGKONDICIONÁLÓ CSOMAG***

A rendszer különféle pontjainak ellenőrzése, a légkondicionáló feltöltése fertőtlenítése és baktérium mentesítése, valamint a belső szűrők cseréje

MIÉRT ÉRZEK KELLEMETLEN SZAGOT, AMIKOR BEKAPCSOLOM A LÉGKONDICIONÁLÓT?

Ez általában akkor történik, ha nem megfelelően használja. A legjobb, ha a gépjármű elindítása előtt 5 perccel kapcsolja be, és hagyja a ventilátort működni. Ezzel megelőzhető a páralecsapódás a hűtőkörökben, amely elősegíti a gombák, baktériumok megtelepedését, ami kellemetlen szagot okoz.